Tanken bag REST

  • En REST er ”noget og ingenting”
  • Mange RESTer bliver bare smidt ud som affald
  • Men tilfører man en REST noget mere, og tænker anderledes, så kan en REST få nyt liv, i en ny kontekst, og blive til glæde igen for andre.

Vi syr produkter af stof, der er blevet tilovers fra andre kollektioner og nogen steder anses som affald. Måske er der kun en rulle tilbage af en slags stof. Og 70 meter stof bliver, af nogen, opfattet som en REST, og derfor på vej til at ryge i containeren. Men ikke længere, for den REST bruger vi og giver nyt liv. Sammen med andet stof, syr vi bland andet tæpper, man kan tage om sig når der bliver lidt koldt, og man stadig har lyst til at sidde udenfor ved cafeen, og nyde en god kop kaffe.

Vi samarbejder bl.a. med Vrå Dampvaskeri hvor vi får kasserede arbejds-uniformer, der bare skal smides ud. Vi bruger uniformerne til at give tæpperne detaljer og en dybere fortælling. Når man tænker bæredygtighed henledes de flestes opmærksomhed på produktionen. Det er også en vigtig del, men endnu vigtigere er, hvor lang levetid produktet har, og hvor meget det bliver brugt. Sammen bliver det kasserede stof til et tæppe der er klar til nye eventyr.

REST-tæpper bliver syet på et værksted i Nordjylland, så transporten af produkterne begrænser sig også til et minimum.

Personerne bag REST

Birgitte Skov Sanden og Merete Knudsen foran REST

REST, er dannet af Merete Knudsen og Birgitte Skov Sanden.

To kvinder med så meget livserfaring at de ved, vi skal passe på det vi har. Vi arbejder på at bremse det overforbrug vi har af tekstiler, og have fokus på, at bæredygtighed og genanvendelse er nødvendigheder, for at vi kan tilbyde vores efterkommere et godt liv.

PANT på REST

Har man købt et tæppe, som man ikke bruger længere – så smid det ikke ud. Giv det til en der kan bruge det, eller aflever det i værkstedet på Hjulmagervej 58, 9000 Aalborg og få 50 kr. i PANT, som kan bruges i købet af et nyt REST-produkt. På den måde lever tæpperne længere, og på en bæredygtig måde.